Hrvatsko arhivističko društvo – Izborna skupština

Ispis

Poštovane članice i članovi Hrvatskoga arhivističkoga društva, podsjećamo da je naša redovna Godišnja skupština, koja će se održati tijekom 6. kongresa hrvatskih arhivista u Splitu (načelno: 28. 10.), ove godine ujedno i Izborna skupština na kojoj se bira novi predsjednik te članovi Predsjedništva. Nadamo se da će se ona održati u fizičkome obliku, ali svakako ostavljamo mogućnost i online opcije, pa posljedično i online glasovanja: bilo iz razloga da se kongres uopće neće održavati fizički, ili ukoliko nam odluke mjerodavnih tijela drastično ograniče broj dozvoljenih sudionika (čime se dovodi u pitanje propisani kvorum).

Kandidacijski postupak započinje prikupljanjem potrebnoga broja potpisa za predsjednika (15 potpisa) i članove Predsjedništva Društva (10 potpisa), čije kandidature moraju biti objavljene mjesec dana ranije – zaključno s 28.9.

Na istoj se sjednici ponovno biraju i članovi Nadzornoga odbora (NO), ali njihove kandidature/prijave nisu vremenski ograničene. Članove NO može predlagati bilo koji član HAD-a, sve do početka Izborne skupštine, ukoliko ima suglasnost kandidata.

Ljubazno vas molimo da prije realizacije i konzumacije svojih prava i obveza kao članova HAD-a, još jednom pomno proučite naše temeljne dokumente (Statut i Poslovnik), na poveznicama: https://www.had-info.hr/statut, te: https://www.had-info.hr/poslovnik.

Srdačno,
Hrvatsko arhivističko društvo