52. savjetovanje Hrvatskoga arhivističkog društva

Poštovane kolegice i kolege, ono što smo htjeli izbjeći – neodržavanje našeg 52. savjetovanja u fizičkome obliku – ipak se na kraju pokazalo neminovnim! Situacija koju nedvojbeno i sami pratite, onemogućila nam je savjetovanje na kakvo smo navikli i kakvom smo se svake godine u profesionalnom, kolegijalnom i socijalnom smislu radovali. Prethodnu odluku donijeli smo u dogovoru s našim planiranim suorganizatorom – Državnim arhivom u Šibeniku – a žaljenje je tim veće što su kolege iz Šibenika ove godine suorganizatori i domaćini trebali biti po prvi puta. No, sigurni smo – i veselimo se – da će se nova prilika za ulogu domaćina ukazati u neko skoro vrijeme.

Najvažnija informacija u ovome času jest da ćemo savjetovanje ipak održati, ali u drugačijem opsegu i obliku, te tako sačuvati kontinuitet naših skupova. Kako smo već i prije najavljivali, prijavljeni članci bit će, kao i do sada, objavljeni u našem zborniku Radovi, koji je već u završnoj fazi pripreme za tisak. Nadalje, održat ćemo neki oblik online konferencije, koja zasigurno neće biti kvantitativni ni kvalitativni pandan „pravoga“ savjetovanja, ali će kroz nju autori (ili bar dio njih) kratko predstaviti svoje radove, a promovirat će se i tiskani zbornik. Dodatna dobrobit ovakvoga načina bit će i činjenica da će besplatan dostup biti moguć svim zainteresiranima, pa ćemo postići dodatnu brojnost koja je inače u realnome okruženju ograničena.

Onima koji su članovi HAD-a, u virtualnom okruženju omogućit ćemo ispunjavanje članskih obveza, prije svega prisustvo i glasovanje na godišnjoj skupštini.

Svakako ćemo na vrijeme objaviti sve relevantne informacije, stoga redovno pratite vijesti na našim službenim mrežnim stranicama, te profilima HAD-a na društvenim mrežama.

Srdačan pozdrav!

Silvija Babić,
predsjednica

Pin It
Copyright © 2009-2022 Hrvatsko arhivističko društvo. Sva prava pridržana.