Osnovana nova sekcija HAD-a

Obavještavamo sve zainteresirane članice i članove HAD-a da smo temeljem zaključka Skupštine održane 28. listopada 2021., osnovali sekciju za fono gradivo, te vas pozivamo da joj se pridružite ukoliko ste u situaciji da na svome radnome mjestu - ali i u privatnim situacijama - učestalo takvim gradivom rukujete, ili njime morate i upravljati. 

Za sad su koncipirani sljedeći osnovni ciljevi:

1.  Dogovor o jedinstvenom načinu opisivanja zbirki,
2.  Pomoć arhivima pri angažiranju stručnih popisivača u ostvarivanju suradnje s fakultetima (muzičke/umjetničke akademije i/ili katedre za arhivistiku) 
4.  Pomoć pri prijavljivanju na natječaje za sredstva za fizičku zaštitu baštinskih snimaka (smještaj, kutije, sredstva za čišćenje),
5.  Organizirana poduka o fizičkom održavanju snimaka,
6.  Pomoć pri organizaciji digitalizacije baštinskih zvučnih snimaka i njihove prezentacije javnosti,
7.  Suradnja s AKM zajednicom oko tema vezanih uz zvučno gradivo,
8.  Suradnja s međunarodnom zajednicom zvučnih arhiva (IASA).

Pozivamo i potencijalno zainteresirane izvan Hrvatskoga arhivističkog društva da se učlane u Društvo, te time steknu mogućnost rada u sekciji koja će se intenzivno baviti ovim specifičnim oblikom gradiva. Ljubazno vas molimo da svoj iskaz interesa pošaljete na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 30. studenoga 2021., kako bi Sekcija i operativno započela s radom. HAD će po potrebi osiguravati organizaciju online sastanaka, tako da nema zapreke skorom početku aktivnosti.  

Veselimo se novoj Sekciji, te joj želimo uspješan rad!

Pin It
Copyright © 2009-2022 Hrvatsko arhivističko društvo. Sva prava pridržana.