ICA (International Council on Archives – Međunarodno arhivsko vijeće) - Godišnje izvješće 2020.

ICA je objavila godišnje izvješće za 2020., koja je bila iznimno zahtjevna i izazovna, ali i motivirajuća u vidu razvoja novih načina suradnje na daljinu, rada u virtualnom okruženju, te profesionalnog i osobnog razvoja.

Izvješće pruža kratki pregled rada članova i volontera na profesionalnim programima (ICA Professional Programmes) i strateškim inicijativama, kao odgovorima na potrebe i interese članova. Predstavljeni su i tečajevi razvijeni u sklopu Programa osposobljavanja (Training Programme) te pregled aktivnosti iz prve faze Programa Afrika (Africa Programme)zajedno s ciljevima druge faze.

Također se naglašava usvajanje novog strateškog plana „Osnaživanje arhiva i profesije 2021. - 2024.“ (Empowering Archives and the Profession 2021 – 2024), koji je u Izvješću detaljnije predstavljen.

Ove je godine izvješću dodan novi segment pod nazivom: ICA koja radi za ICA-u (ICA working for ICA), gdje članovi mogu saznati više o projektima, inicijativama i proizvodima koje su osmislile i implementirale stručne sekcije, grupe eksperata i regionalne podružnice ICA-e.

Više podataka o radu međunarodne arhivske strukovne organizacije u 2020. godini saznajte na poveznicama:

ICA Godišnje izvješće (engleski jezik)

ICA Godišnje izvješće (francuski jezik)

Pin It
Copyright © 2009-2022 Hrvatsko arhivističko društvo. Sva prava pridržana.